Onze werkwijze in een notendopAlgemeen
Nadat u via mail of telefonisch uw wensen kenbaar heeft gemaakt, bekijken wij of we deze voor u kunnen realiseren. Wij sturen u dan een vrijblijvende offerte, eventueel aangevuld met enkele digitale voorbeelden zodat u een goed beeld krijgt van het eindproduct. Tevens geven we hierbij aan wat de levertijd is. Gaat u hiermee akkoord, dan gaan we aan de slag.

Prijzen
Elke borduring is anders en daardoor uniek. De prijs is dan ook per borduring verschillend en afhankelijk van:
  • het aantal steken
  • het formaat van de borduring
  • het aantal te gebruiken kleuren
  • het aantal te borduren stuks
  • het te borduren materiaal
 

Afbeelding invoegen  

Digitaliseren: de basis voor een mooie kwaliteit borduring!
Het digitaliseren van een (bedrijfs)logo, patroon, naam of tekst naar een digitaal borduurbestand is één van de meest belangrijke stappen in het hele proces. Een borduurmachine kan geen grafische bestanden lezen. Deze bestanden zullen dus altijd moeten worden omgezet naar een voor de machine leesbaar bestand, ook wel digitaliseren genoemd. De uiteindelijke kwaliteit van de borduring hangt sterk af van de kwaliteit van dit digitaliseren.
 
Dit digitaliseren is een handmatig proces en vergt tijd, inzicht, kennis, ervaring en creativiteit. 
 
Het verkregen borduurbestand blijft eigendom van onze studio. U betaalt eenmalig de digitaliseringskosten. Voor een vervolg opdracht maken wij gebruik van dit bestand en kunnen u dan snel van dienst zijn.
 
Het borduren zelf
Ook het borduren zelf vereist tijd, kennis en ervaring. Afhankelijk van de toepassing en het materiaal waarop geborduurd wordt, bepalen we welke versteviging nodig is voor de borduring. Deze versteviging, ook wel borduurvlies genoemd, bepaalt mede de kwaliteit van de borduring op korte en lange termijn. Ook na diverse wasbeurten moet de borduring er nog mooi uitzien! Het te borduren materiaal wordt samen met het borduurvlies in een borduurraam ingespannen en aan de machine bevestigd. De juiste kleuren garens worden op de machine geplaatst en het borduren kan beginnen. Vervolgens wordt de borduring afgewerkt.  

Verder zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.